Thursday, September 13, 2012

Två ufon på en kväll

Viggo Cavling, vad kan han? Inte det han var satt att kommentera i skitprogrammet Debatt i vart fall.

Ett av alla ämnen skulle handla om Palme och i förbifarten uttalade sig Viggo  om varför ekonomin på 70-talet var som den var och vad det ledde till. Kort och gott; två års lönehöjningar på 30%  ledde till ekonomisk katastrof. Och så var det avklarat.

Och så undervisade han om löntagarfonderna med sin gälla stämma. Motståndet bara fanns där, av sig självt, för att människor ogillade dem, av sig självt.
Att dåvarande Svensk Näringsliv dragit igång tidernas största propagandaapparat för att få bort de urvattnade löntagarfonderna, det har väl ingen betydelse…längre.

Att vara född 1969 behöver ju inte innebära att man också måste vara en historielös pajas som rapar upp påhitt skapade av Svenskt Näringsliv i SVT.

Per Gudmunsson, också¨69:a, också pajas, också där.  Ty det handlade om araber och muslimer, och han ser ju sig själv som någon slags expert på dem. Även här var allt frikopplat från alla tidigare händelser, såsom petitessen massivt invasionskrig. Allt kokade ner till att de där otäckingarna till araber tillika muslimer hatar yttrandefrihet och demokrati. Det är så enkelt i Gudmunsson dumvärld.

Viggo Cavling och Per Gudmunsson, två ufon bredvid varandra,  det hade blivit ännu bättre TV.

4 comments:

  1. Mitt ego ska du inte massera för mycket, det är stort nog. Men en får tacke för omtanken.

    ReplyDelete
  2. Släng in Dick Erixon också där så skulle det bli en ruggig trio dårar!

    ReplyDelete
  3. Var han med i det programmet? Jag orkade inte se hela. Men visst, en power trio med de tre skulle skapa svallvågor… av skit.

    ReplyDelete