Sunday, September 16, 2012

Göran Persson vill ha mer sylt

Bloggaren Björnbrum (http://bjornbrum.blogspot.se/) lyfter en notis i SvD om att förre S-ledaren Göran Persson blir riskkapitalist, något som fick mig att kommentera det hela hos honom. Jag kopierar det till nedan (för lat för att omformulera det).

Rotar man lite i vad det är för IT-bolag Göran Person ger sig in i ser man att det är ett tämligen riskfritt projekt.

Bolaget säljer systemet Cosmic och har redan införts i flera landsting. Bytet till Cosmic har påvisat hur svårt det är att just byta system, med mängder av problem, många allvarliga såsom lägre patientsäkerhet under införandeprocessen, som är lång, och sämre tillgänglighet under dito period, tyngre arbetsbörda osv.

Detta gör förstås att man från ledningshåll kommer att dra sig för att byta till något annat konkurrerande system som påstår sig vara bättre, och marknaden som skall ge de berömda fördelarna är då satt ur spel, vilket passar Göran Perssons satsning som handen i handsken. Det skall till att vara riskkapitalist när det är riskfritt.

6 comments:

 1. GP vill nog framför allt ha en större syltburk, så det går lättare att få ner fingrarna i den!

  ReplyDelete
 2. Finns det så stora burkar, och kallas de då inte för tunnor, sylttunnor?

  ReplyDelete
 3. Ja, det kanske får bli en tunna då, bara karln är nöjd och håller sig lugn!

  ReplyDelete
 4. Risken är stor att han bara är lugn en kort stund. När väl tunnan är tom så skramlar den ju som mest och då blir det dubbelfel med en tom tunna i en annan tom tunna.

  Jag tror man skall hålla´n kort, pekpinne eller linjal fram så fort sylt nalkas.

  ReplyDelete
 5. Alltså, det verkar som det pågår en tävling i S-toppen. Den störste klassförädaren vinner. GP tog täten ganska fort och flyttade in i en symbol för klassförtryck, en herrgård. Men sedan kom Östros och Nuder och drog om genom att ge sig i lag med riskkapitalister och banker, de idag värsta representanterna för klassförtryck. Så GP hamnade på efterkälken, men har nu kommit tillbaka i topp! Riskkapitalist i vårdsektorn med sikte på hela svenska folkets plånbok. Vi har en vinnare!

  Grattis Göran! Årets klassförrädare 2012 går till dig!

  ReplyDelete
 6. Det var väl arbetarpojken som med fackföreningspeng satt och söp på porrklubb, meriterande till näringsministerpost under GP, Björn Rosengren, som startade herrgårdsracet, i samband med att han köptes upp av Stenbecksfären som dörröppnare.
  Han är visst inne på sin andra herrgård.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10478751.ab

  ReplyDelete