Monday, September 24, 2012

Och inga andra ord kom för Löfven

Toppsossar jobbar på  nyspråket.


-Jag har jobbat hela mitt vuxna liv med näringslivet. Jag vet att det är väldigt bra att vara fokuserad och tydlig med vad som behöver åtgärdas, att detta är huvudstrategin och då kallar man det för affärsplan, sa S-ledaren Stefan Löfven.
'
Fokuserad och tydlig med vad som behöver åtgärdas ≠ Åtgärdsplan eller handlingsstrategi?  Ej längre gångbara ord för en socialdemokrat i tiden?

Så det var en affärsplan Stefan Löfven använde sig av när han som Metallbas gick med på att sänka löner 2009. Och det är en affärsplan som skall göra honom till socialdemokratisk statsminister 2014. 

Då vet vi det…
8 comments:

 1. Sicken erbarmerlig figur. Men för att citera Den Heliga Skrift: "Varav hjärtat är fullt, därom talar munnen." Om nu karln har hjärta/hjärna förståss!

  ReplyDelete
 2. Det var ett fint citat.
  Ja, det blir bara mer och mer uppenbart vad det är för sprattelgubbe de satt på den posten. Att han ens bemödade sig med att försvara det hela visar hur illa det står till med prioriteringarna.

  ReplyDelete
 3. Formuleringarna är troligen inte hans egna. Sossarna har sedan någon månad en alldeles ny sk spin-doctor. Det hela är ytterst patetiskt. Alla partier utom möjligen V avundas Moderaterna eftersom Moderaterna har Schlingmann. "Mannen som kan kommunicera fram skit". Det hela är verkligen en ankdamm men vi har de politiker vi för tjänar eller?

  ReplyDelete
 4. Man kan styra innehållet mycket mer effektivt genom bestämma inramningen av det. Men här är det tydligt vilka det är Sossarna talar till och det är inte arbetarna som de försöker få backning av.

  ReplyDelete
 5. Näe, några arbetare är det inte, mer konsulter inom IT.

  Jag mötte några aktiva sossar i min närhet som var riktigt sura över ordvalet och inriktningen, som hade bestämt sig för att om journalister ringer säga precis vad de tycker om eländet. Kan tyckas smått i sammanhanget men det vanliga är att redan innan man fått några samtal börjar tona ner för att sedan landa på noll.

  Kanske en tillfällighet, men talande. Kjell-Olof Feldts nya bok ”Den blyge entreprenören” har precis släppts och den handlar om kapitalisten Axel Ax:son Johnson.

  Här en recension:
  http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/en-balansakt/

  ReplyDelete
 6. Politik på "elitnivå" handlar numera om att inte tala om vad som är viktigt och att inte tala om den verkliga verkligheten. Det handlar bara om förpackning. Detta kan vi tacka M och Schlingmann för men det är verkligen patetiskt att nu i stort sett alla följer Schlingmann och M.

  ReplyDelete
 7. Om aktiva sossar vill tala med journalisterna som bevakar politiken så får de gott hänga på Vodka bar som alla andra!

  Nej, de ringer inte och frågar sossar om vad de tycker om att sossarna vridits höger. Hade Löfven sagt något gammal-socialdemokratiskt hade de dock frågat sosse-yuppiesarna på Vodka bar vad de tycker om sånt gammalt groll.

  ReplyDelete
 8. När så jet set-sossarna sagt sitt om det gammal-socialdemokratiska grollet, då! är det dags för journalisterna att ringa runt till de andra sossarna och med ledande frågor få dem att tycka…rätt.

  ReplyDelete