Wednesday, September 19, 2012

Kräver och kväver

Så håller S-toppen i det fördolda på och smider på sin politik. Dokument och mejl skickas fram och tillbaka. Tankar och idéer utbyts i syfte att förfina. Och resultatet? 

En ekonomisk politik identisk med nuvarande och som skapar mer och mer arbetslöshet,  tillsammans med hårdare och hårdare krav på ofrivilligt arbetslösa att söka försvunna jobb.
Skall de kalla det reform också?

Ur oron av att förlora sin redan usla arbetslöshetsersättning är det uttänkt att arbetstillfällen växer.  Visst, en och annan opportunist  entreprenör, som förstår att utnyttja hotet arbetslösa utsätts för, kommer säkert kunna skapa några subventionerade låglönejobb, i syfte att bekosta opportunistens  entreprenörens egen flådiga livsstil. Äganderätten ger ju en den rätten.

Man kan t.ex. låta arbetslösa märka varor i butik med papper, penna och klister, varor som de sedan själva handlar med krediter skapade genom några få knapptryckningar i privata banker. Thomas Östros myser vid tanken.

Sedan kan socialdemokratiska toppar ställa kravet att de får bekosta papper, penna och klister själva. För det viktiga är ju trots allt att, alla de där som flydde Göran Persson och hans gäng till förmån för Reinfeldt och Borg, kommer åter.

5 comments:

 1. Man förstår ju hur det blir så för sossarna. De som skapade saker, försvann ur partiet för 40 år sedan. Sedan dess har sossarna gjort ungefär som förra regeringen gjort. Efter 40 år av manuellt kopierande har det smugit in sig en del fel kan man lugnt säga.

  Vad jag inte förstår är vad facken sysslar med? De verkar inte begripa att sämre och dyrare a-kassa är en reallönesänkning för alla deras medlemmar, att arbetslöshet är en reallönesänkning för alla deras medlemmar, att försämrad sjukförsäkring är en reallönesänkning för samtliga deras medlemmar, att man måste få in barnen i en dyrare privatskola för att de skall ha en chans är en reallönesänkning för samtliga medlemmar, att dyrare apotek är en reallönesänkning för samtliga medlemmar osv osv.

  Nej, det är inte bara sossarna som degenererat. De är roligast att sparka på dock.

  ReplyDelete
 2. Ja, det är skumt fackens roll i det hela. Det är ju inte det att det inte finns kompetenta personer inom LO-kollektivet eller Unionen som inte förstår verkliga ekonomiska samband, för det gör det. Men de tycks inte alls vara tongivande. De får hålls på sin kant och läsa och skriva rapporter som mynnar ut i någon liten artikel i någon fackblaska, där det har minimal påverkan.

  Istället är det sådana som Stefan Löfven, som i egenskap av Metallordförande drev igenom direkta lönesänkningar, som en åtgärd att rädda jobb under krisen. Något så urbota dumt cirkulerar fortfarande som en merit i hans fall, där man påstår att han räddade tusentals jobb och därigenom har trovärdighet i jobbfrågan, rubbet befriat från minsta underlag. Inte undra på att han är populär inom Svenskt Näringsliv.

  Jag tror lismande beröm i form av "du förstås det här" tillsammans med ryggdunkar i allehanda styrelser man sitter med i starkt bidrar till en flathet i och utanför förhandlingsrummen.

  Det är få saker som är så billigt och effektivt som att gnugga en persons ego. Det är därför det görs överallt i samhället där man vill få igenom någonting.
  Det handlar om att göra det förtroligt och att få det att låta ärligt utan baktanke, att det är för allas bästa, och det kräver bara lite enklare skådespeleri befriat från värsta överspelet.

  Man måste helt enkelt stålsätta sig innan möten med de som kan tänkas utdela ryggdunkar och förstå vilka som är ens motståndare, både i och utanför ens egen organisation.
  Gör man det kan man t.o.m. i vissa fall använda samma medel tillbaka. Några moraliska betänkligheter att återanvända det tricket idag har jag inte. Pandoras box är sedan länge öppnad.

  ReplyDelete
 3. Idioter brukar förföras av att strykas medhårs. Intelligenta personer med minsta streetsmarts vet att då omedelbart höja beredskapen och dra dolken bakom ryggen. Vår VD brukar jag och min kompis skälla på för jämnan, han får höra vilken idiot han är hela tiden. Han förstår inte att det är vi som är hans vänner, inte de säljare/konsulter och annat pack som smörar för honom. Han har blivit blåst flera gånger och försvarar de som blåste honom, för de stryker hans ego, medan vi försöker stärka det. Det är något hos karriärister var helst de finns, som gör dem till extremt lätta "marks".

  ReplyDelete
 4. Under klättringen har man ingen gard. Klättrar man mycket och ofta blir man ett lätt byte. Ingen Fantomen-sanning, men kunde ha varit.

  ReplyDelete
 5. Jag tror det blir att börja om och det blir "gatans parlament" som gäller då demokratin numera endast är ett ord som tappat sitt innehåll.

  ReplyDelete