Tuesday, November 22, 2011

"Vi är alla bara sossar"

När vänsterfalangen  väljer att ta det internt och högern inom partiet externt ser det påstådda missnöjet större ut än vad det är. Vi får nämligen aldrig höra vänsterfalangen i media i samma omfattning som högern inom S.

Tillåtas sitta på läktaren och tycka till i skitprogram som Debatt och där bli konstant avbruten av programledaren, är inte mycket att komma med jämfört med högersosseriet direktkanaler till mediamaskineriet, där de får hålls oemotsagda och till och med får hjälp av "politiska analytiker" och "experter" vars enda uppgift är amplifiera det högersossen tycker med ytterligare en dos högertyckande.

Ta bara veckan som gått. Ett sketet SMS räcker som underlag åt högerfalangen och de bereds plats i både SVT och rikspress med låtsasexperter och hela fadderullan!

S-märkta figurer som ex.riksdagsmannen Widar Andersson, statsvetare Stig-Björn Ljunggren, Jonas Morian, m.fl. bjuds in när riksmedia vill ha lydiga sossar att basha ledningen inom S.
 Media kör runt på några stycken och det följer ett givet mönster. Att använda dessa figurer till något annat inom politikområdet går inte. De är på tok för mediokra för att analysera politiska skeenden, och har istället fått roller som skvallerlakejer, som behagar dyka upp närhelst det är dags att hålla nere eller sänka en eventuell resning av socialdemokratisk sakpolitik som kan identifieras dra åt vänster eller som i dagarna, ta bort fokus från en skandal inom ett område (privatiserad vård/omsorg) som högersossar och Alliansen vurmar lika mycket för.

Alltsomoftast sker det i anslutning till en trovärdighetsundersökning. Visar undersökningen på sjunkande siffror accentueras det redan pågående bashandet. Visar undersökningen på ökade siffror letar man nya angreppsvinklar för att sänka siffrorna. Och så håller det på vecka ut och veckas in.

Kan inte vara lätt att vara vänstersosse idag.

2 comments:

  1. Det kanske behövs en "storpotät" som Göran Persson för att kunna hålla ihop S som parti?

    ReplyDelete
  2. Ja, kanske är det den typen av ledare de måste ha för att den skall knipa igen käften inför journalister. Tragiskt om det är så.
    Att inte acceptera olika sätt att leda kan man se ända ner på kommunal nivå. Obligatorisk kvällskurs för att lära sig acceptera annat än buffelvarianten tycks behövas. S är ju medlemmar i ABF, men verkar använda sig av folkbildning mindre och mindre, som om det skulle vara något fult, samma syn som allt för många in S verkar ha på sin arbetarhistoria, som de gömmer i skrubbar och till och med kör till tippen.

    ReplyDelete