Tuesday, November 15, 2011

En styck halvfigur blir till "hård intern kritik"

Så har då ännu en dag gått och i brist på något nytt att använda för att flytta fokus från sakpolitik kör SVT:s Aktuellt en runda till på gårdagens SMS från den arga sossekommunpolitikern Anders Johansson i  Sigtuna.   En styck halvfigur blir till  "hård intern kritik"  i det djuplodande nyhetsprogrammet.

Idag har de letat upp  SMS-sossen som tycker att Juholts hållning gentemot SVT är såå fel, och eftersom  Sigtunasossen är vad? så skall man lyssna på honom istället.
Att det är helt glasklart varför Juholt valt sin linje,  som många håller med om är helt rätt linje, bekommer inte denne uppretade kommunpolitiker. För SVT är det förstås perfekt att de hittat en dräng att använda som verktyg att ge igen för bojkottsosten de fått av Juholt.

Men det var inte det enda som hade fått den känsliga kommunpolitikern att koka av ilska. Kranskommunsossen tyckte uppenbarligen att S rakt av skall acceptera Moderaternas utgiftstak.  För hur kan han annars förgrymmat påstå att det inte finns ett sådant reformutrymme som Juholt sagt att det kan finnas.
Att Moderaterna säger att det finns ett si eller så stort reformutrymme behöver ju inte S på något sätt acceptera eller hålla med om,  men det tycks den hätska kommunalpolitikern Anders Johansson i  Sigtuna inte förstå.  Kanske borde han göra slag i saken och realisera sitt hot att gå ur S. Varför då inte byta parti till Moderaterna?
Vad denna klåpare till kommunpolitiker inte insett är att utgiftstaket som Anders Borg och M satt inte är av gud givet, inte heller är det någon naturlag.
Juholt gör helt rätt i att låta bli att kommentera clownen i Sigtuna.

Under eftermiddagen  i SR P1 lyftes även där SMS:et till att vara något, men till skillnad från SVT Aktuellts pajiga Expressen-nivå, höll P1-kommentatorn en sansad nivå,  där han förklarade att kommunalpolitikern Anders Johansson i  Sigtuna tillhör högerfalangen inom S och att hans påstådda (enligt högerspöket Margit Silberstein på Aktuellt)  höga ställning inom partiet,  i själva verket är tämligen marginell. Den ilskna kommunalpolitikern har heller inte fått någon annan tung politiker med sig i sitt krypskytte mot Juholt, vilket får ses som ett litet sundhetstecken inom S.

4 comments:

 1. Detta scenario har jag delvis missat men mycket illustrativt och bra skrivet! För ett par år sedan började jag kalla regeringen för M-partistaten. Lite på skämt men ändå en del allvar men nu får man nog säga att det är korrekt. SVT är en del av M-partistaten och gör vad man kan för att rigga 2014 års riksdagsval.

  ReplyDelete
 2. Ja, SVT är under all kritik gällande politik. De tycks inte ens försöka vara någorlunda neutrala längre.

  Moderaterna har så länge jag kan minnas haft en dragning åt de trick och knep som forna Sovjet använde sig av. Ett vanlig var att vägra synas än mindre kommentera obekväma saker. Reinfeldts paradnummer. Att ha en statstelevision som aldrig ifrågasätter ordentligt ingår där.

  Förresten slående att Reinfeldt inte var den som representerade regeringen i ceremonin för vanvårdade barn. Tror inte man kommer höra minsta kritik mot Reinfeldts bangande där inte.

  ReplyDelete
 3. Råkade höra början på Nordegren i P1 och där en kvinna som medverkat vid ceremonin ansåg att Reinfeldt borde varit med men Nordegren täppte till och försvarade direkt att "han är så upptagen". Nordegren har alltid Dilsa Demirbag-Steen med som "side-kick". Jag har hört hela en gång och man kan lugnt påstå att Nordegren gått i FOX skola.

  ReplyDelete
 4. Jag orkar inte med de där (valfritt namn i P1) pladderprogrammen längre. De får mig bara dåligt humör. Tidigare hade de då och då Kjell Albin Abrahamsson, helt olidligt. Nämndes ordet fackförbund i hans närhet fnös han sönder högtalarna.

  ReplyDelete