Friday, November 18, 2011

Försäkringskassans färska högersosse gillar Moderat nysvenska

Nytillsatta högsta hönset på Försäkringskassan, Dan Eliasson, är ännu en i raden av alla högersossar som väljer bort den gamla betydelsen av vad ordet reform.
I skitprogrammet Debatt i SVT får han breda ut sig i ett pysmysigt samtal med programledaren, hon som annars så gärna avbryter allt och alla som kan bringa en viss klarhet.  I det belåtna samtalet kallar Dan Eliasson högerns katastrofala omvandling av sjukförsäkringen för en reform, utan att  programledaren reagerar det minsta. Kanske vet hon inte vad reform brukar betyda när en sosse använder ordet.

Reform brukar betyda på ett ungefär; (samhällelig)  förändring som är avsedd  att leda till förbättring.

Precis som för sin partibroder Widar Andersson, även han en bekväm välgödd högersosse som är nöjd med Moderat politik, beror synen på vad de väljer att kalla reform på valet av perspektiv.
I högersossarnas fall är det de besuttnas och inte de som behöver nyttja sjukförsäkringens perspektiv. Valde Dan Eliasson de utsattas perspektiv kan han ju inte kalla det en reform.

Expunkaren Dan Eliasson får en lön på 144 000 kr/månad för att vara snäll mot Moderatstyrda tramsregeringen. Han har förstås även fått en fet skattesänkning, som bl.a. betalas genom den kraftigt försämrade sjukförsäkringen han själv är satt att administrera.

Man förstår att Dan Eliasson är orolig över att Juholt skall börja lyfta upp en gnutta traditionell sossepolitik på dagordningen, sådant som att minska klyftorna, där en rimlig sjuk- och A-kassa ingår.

2 comments:

 1. Hade precis samma reaktion på denne duktige idiot. Widar Andersson (rådgivare åt Carema fö) är säkerligen en av dessa anonyma källor som vill fälla Juholt.

  http://bomelkermalmberg.blogspot.com/
  Här beskrivs på ett upplysande sätt hur enkelt det är för media att sänka en partiledare.

  ReplyDelete
 2. Där ser man. Visste inte att Widar var rådgivare åt just Carema, men att han sitter eller har suttit i styrelser för intresseorganisationer som tjänat på privatiseringarna har jag läst någonstans.

  Fast det räcker med att läsa vad han skriver i sina ledare i Folkbladet. Det pendlar från att vara rent förespråkande eller försvar av både Moderat politik och moderata politiker (Arkelsten och hennes mutresor) till fullständigt menlösa intetsägande inlägg. Där emellan är det något om hur inkännande han är för någon enstaka utsatt i samhället, för att visa på vilken fin socialdemokrat han är. De samhällsorättvisor som skapat utsattheten lämnar han därhän eller förklarar på ett högertrivialt sätt.

  Widars politiska hållning är också anledningen till att han överhuvudtaget bjuds in till att då och då få tycka till i riksmedia. Han tycker "rätt" och legitimerar högerregeringens politik genom att vara en "tung" sosse.

  Sossarna har ytterst få möjligheter att driva opinionsarbete i press, lokalt som på riksplanet. Att då utnyttja det dyrbara utrymmet på en ledarsida till att heja på Alliansen är kardinalfel.

  Men Folkbladet ägs numera av Moderata Norrköpings Tidningar och det är väl just därför Widar tillåts skriva på ledarplats.

  ReplyDelete