Monday, November 21, 2011

Bokförsäljning i P1 och gubben i lådan i SVT

Tricket för  stunden verkar vara att anklaga någon för otydlighet, samtidigt som man själv inte specificerar vad det otydliga består av, eller vad man vill ha tydlighet i.
Liza Marklund, vars nya bok promotas i public service P1, tar tillfället i akt och avslutar reklamen med att tycka att Juholt marknadsför sig som Åsa-Nisse.

Marklund säger sig inte alls veta vad Juholt vill, samtidigt som hon deklarerade att hon röstade på Mona Sahlin. Och med det vill hon ha sagt att hon med Sahlin fick politisk tydlighet?

 Samma skitpolitik som idag råder, och som väljare erbjöds av Mona Sahlin och Östros,  med små justeringar som varken gör till eller från, förutom då för miljonärer som Liza Marklund, och då som konservering av hennes privilegium som stenrik, var väl det som var tydligast med den politiken.

Fast det ligger förstås mycket i att S är otydligt. Nu senast, om man skall tro SVT, överger S redovisningskravet gällande partibidrag och gör istället upp med Alliansen om en frivillig överenskommelse. Beklämmande och genomdumt, om det stämmer.

I Agenda i söndags kramar SVT ur det sista ur sosse-SMS:et, som den arga kommunalpolitikern,  figuren ingen egentligen bryr sig om, förutom då när han springer borgerliga ärenden, skickade.

Som tonartshöjning,  körsång  och booster på sosse-SMS:et  får de Östros att dyka upp som gubben i lådan. Det har varit tämligen tyst från honom sedan han fick lämna sin position.
I studion låtsas Östros vara lojal med ledningen, men alla kan ändå höra att han är där för att hjälpa till att begrava Juholts eventuella och svaga vänstersväng.

Östros låter påskina att det är olyckligt att ett internt SMS har läckt ut, men säger i nästa andetag att  det är klart att det finns en frustration, och så kommer en lång utläggning i samma stil.
Förmodligen skapar  SMS-sossen, Östros och alla de andra högersossarna åtskilligt mycket mer frustration genom sitt krypskytte via media, men av outgrundlig anledning tycks de få hålla på fullt ut om och om igen. 

Uppsmorda högersossar är synnerligen egenkära, det delar de med gängse moderat eller lydpartist. Men den lojalitetsbrist som dessa högersossar så tydligt ger uttryck för gentemot sitt parti och partikamrater, undrar jag om man hittar någon annanstans.
Rubb och stubb av det alla dessa krypskyttar lyfter fram i media kunde ha tagits internt inom S, men eftersom de själva är aspiranter på högsta makten inom partiet är de också först ut att sabba för sina partibröder och systrar som för stunden sitter där de själva vill sitta.

Att Östros är en högersosse är ingen nyhet och det skrev han själv under på ännu en gång i Agenda genom att han, likt SMS-sossen, rakt av köper Moderaternas budgettak.
Att det inte finns någon som helst anledning att göra det för Socialdemokraterna är för Östros likgiltigt. Han tillhör ju dem som vill få människor att tro att stramt budgettak är av gud givet, alternativt en naturlag.

Precis som alla andra högt uppsatta högersossar förnekar Östros att det finns falangstrider inom S, samtidigt som han sitter i Agenda och direkt utför angrepp på den vänstra sidan.
Högersossefloskeln "vi är alla goda socialdemokrater" passar han på att trycka ur sig, parallellt med ett;  -det är väldigt olyckligt att S fått SMS-diskusionen på halsen.  
Det har karl mage att sitta och säga samtidigt som han just går ut i media och använder sig av SMS-diskusionen för att  tvåla till sin egen ledning och försöker styra partiet dit han själv vill, nämligen åt höger.
På direkta frågan om Östros har förtroende för Juholt får tittaren sig till livs ett slingrande utan like. Östros slinger är dock svar nock.

1 comment:

  1. Ja fy fan säger jag! Här http://villevesslan.blogspot.com/2011/11/han-ar-for-ful-den-dar-waaranpera.html är en utmärkt analys av Östros och läget i S. Råkade fö hitta Aftonbladets chatt om "Juhot-affären". Representant för S där var ingen mindre än WIdar Andersson! Han uttryckte sig tvärsäkert att Juholt inte kan sitta kvar. Det är inte konstigt att man ser konspirationer i varje buske numera!

    ReplyDelete