Sunday, November 27, 2011

Folket hyllar den store Reinfeldt

Allt oftare uppdagas att regeringen Reinfeldts politik inte ger de effekter man påstått de skall ge. Vid varje avslöjande försvinner Reinfeldt spårlös och är sedan borta, länge. Det är alltid samma mönster och ingen journalist på de rikstäckande medierna tycks bry sig.
Några framträdande där han behöver stå till svars för politiken inför medborgarna är ytterst få. Och blir det något enstaka är det noggrant utvalt och följer en given mall som han och hans stab lätt kan manövrera sig igenom, såsom riksdagens frågestund, eller regisserade intervjuer, där han inte lämnar utrymme för följdfrågor.
Det gäller att Reinfeldt, i största möjliga mån, bara syns i positiva sammanhang.

Juholt å andra sidan får nästan aldrig synas i positiva sammanhang. I stället klistras han till varenda liten negativ detalj som går att uppbringa och som mer än gärna förstärks av någon förment partikamrat.
Juholt skall stå till svars för den ena skitsaken mindre än den andra och han skall svara på varenda följdfråga. Och gör han inte det, så insinueras att han har något att dölja, eller är osäker, ja varför inte både och. Och på så sätt kan man måla upp en bild av att Juholt är en osäker fifflande och smusslande statsministerkandidat.

När man bränt in dessa bilder av de två i allmänhetens medvetande är det dags att droppa en "förtroendemätning". Och i bästa Nord Korea stil visar dagens färska från SKOP på 82 procent i favör åt den ständigt undflyende Reinfeldt.

Med vetskapen om hur dessa två herrar presenteras i rikstäckande media, blir frågeställning om "förtroende" lika djuplodande som den andra frågan i samma undersökning av SKOP,  den där de frågar  ”Om Du blev bjuden på fest. Skulle Du då ha trevligast och roligast om Du satt vid samma bord som Fredrik Reinfeldt eller som Håkan Juholt?”   Där är det jämnare, men Juholt förlorar även den omröstningen.

Sakpolitik? Näe, vad är det för dumheter. Politik är ju en "förtroendebransch".

2 comments:

  1. Även politik har blivit en slags doku-såpa men här ska samma deltagare röstas ut varje vecka. Denna doku-såpa är dock helt och hållet iscensatt. Det är samma domare som röstar ut samma deltagare varje vecka.

    ReplyDelete
  2. Ja, det har blivit till något av det mest enfaldiga man kan hitta inom show business.

    ReplyDelete