Tuesday, November 22, 2011

1000 miljarder till ingenting

1000 miljarder har svenskarna betalat i ränta till storbankerna för sina bolån de senaste 10 åren, banker som själva skapat krediterna utan kostnad och som de sedan tar ockerränta på av svenskarna. Inte nog med det, de är även skyddade av skattebetalarna genom Anders Borgs försorg som sparar på hög tills det blir dags att lösa ut bankerna, alltså enorma miljardbelopp som inte går till någonting, ingen väg, ingen skola, inget äldreboende, ingen sjukvård, nada, pengar bara tingade till bank- och finansvärlden.
En bättre affärsidé än den bankerna tillåts ha går nog inte att finna.

Och av bauta-rabatterna som pensionsbolagen får av fondbolagen, som en slags mängdrabbat för att de placerar småspararnas pengarna hos fondbolagen,  går inte ett öre av miljardrabatterna till spararna, trots att det är de som står för kulorna och därmed risken.

Och så gnäller folk på de skatter som går till något reellt vettigt är för höga…

Statens deg till knugens omkostnader skall granskas, trots att Reinfeldts Alliansson inte tycker det.  Hur det blir med den saken återstår att se. Annars brukar mer kontroll av allt och alla vara det som skall hitta fusk där ingen sett något fusk och lösa alla samhällets problem, om regeringen Reinfeldt får som de vill. Men det gäller förstås inte knugen och hans gäng. De är fel målgrupp.

2 comments:

  1. Härmed utser jag Anders Borg till världsmästare i kortsiktigt tänkande.

    ReplyDelete
  2. Yes! En medalj av knugen måste Borg få.

    ReplyDelete