Friday, October 26, 2012

Tomteverkstad på Sveavägen 68

Med spänning har det väntats på hur S-toppen skulle komma att slingra sig förbi den motvilja till vinstuttag ur offentlig verksamhet, som finns inom det egna partiet.
 Det hade redan sipprat ut genom butler i tunnelbanans förespråkare, Carin Jämtin. Men idag blev det lite mer officiellt.

Man förekommer helt enkelt alla de som ogillar vinstuttag och kör över dem långt före kongressen 2013. Förmodligen kallas det för att kompromissa i samförståndets anda, och alla förväntas de nu mumla den nyvordna bönen; Det finns inget höger eller vänster inom socialdemokratin, det finns bara goda socialdemokrater.

Den nya  LO-basen Karl Petter Thorwaldsson, som tidigare gick ut hårt och krävde vinstförbud,  kom idag ut ur högkvarteret mjuk som skumtomte. Samförståndet the partitopp way tycks ha den effekten. Nu hette det att det inte riktigt blev som LO ville.
En underdrift utan like, då det inte är i närheten av vad LO sa sig vilja.

Erfarenheten att kompromisser med nuvarande  S-topp hittills inte har mynnat ut i någonting annat än S-toppens egen önskan förpackad i nysvenska och floskler, har tydligen inte blivit till någon lärdom för den forne folkbildningsbossen.

1 comment:

  1. Ja fy fan! S-toppen genomsyras av 5:e-kolonnare. De kan inte kallas något annat än horor och när de sedan går ur politiken blir de parasiter på samhällskroppen. På högersidan har SD gjort upp med Schlingmann och Landsfadern om ministerplatser. Skulle högern mot all förmodan förlora valet 2014 så kommer många skandaler ut i etern. Till och med Majoren kommer att åka dit. Det har jag från relativt säker källa.

    ReplyDelete