Sunday, October 7, 2012

Karate Kidsk skattepolitik

Sänkt bolagsskatt måste till snabbt, ty annars kommer inte svenska företag kunna vara konkurrenskraftiga på den globala marknaden.

Samtidigt påstår Anders Borg att han jobbar för fullt med att få företag, som konkurrerar på den globala marknaden, som skatteplanerar bort sin skatt, att betala mer skatt. Uppenbarligen vill Anders Borg göra dem mindre konkurrenskraftiga på den globala marknaden.

Kanske hämtar Anders Borg sin politik från Karate Kid,  skatt ON… skatt OFF…

Den stenhårt arbetande finansministern hann i förbifarten också säga att det hårda jobbet med att "täppa till hål" kan ta ett decennium eller så. 

5 comments:

 1. Herr Borg, sänkt bolagsskatt hjälper inte bolag i trångmål ens lite. Det hjälper bolag med feta vinster och de får mer hjälp desto fetare vinsterna är. Du Borg har redan bevisat att företag inte anställer för att de får mer stålar (se McDonalds), så vad skall ditt guldregn över de redan rika åstadkomma? Det hindrar knappast några konkurser och räddar knappast ett enda arbetstillfälle.

  ReplyDelete
 2. Borg är ytterst religiös och dyrkar Friedmann sen har han memorerat samma bibelcitat som Ulf Ekman och Sievert Öhholm: "åt den som har skall varda gifvet"

  ReplyDelete
 3. Borgarn Borg är väl numera även religiös på kristet vis, har jag för mig.

  Näe, den där skattesänkningen är som sagts menlös som jobbskapare. För att den överhuvudtaget skulle kunna göra något för fler antal jobb här, krävs ju att den tvingas till investeringar alternativt konsumeras upp inom landet. Och det vill och kan man ju inte. Nu drar skattesänkningen istället dit den får snabbast avkastning, och det sker inte genom reala investering här, det kan man utgå ifrån.

  Kardemummasumma blir förstås både skattesänkning och fortsatt skatteplanering. De som kan komma undan skatt helt, väljer fortsatt det alternativet. Att de kommer kunna göra det avslöjar Anders Borgs tugg, om att det kommer att ta decennier innan hålen är tilltäppta. Borgklåparn sitter i vagnen på tummarna och visslar Final Countdown och är jävligt nöjd med det.

  ReplyDelete
 4. Ja, om man använder incitamentspolitik, då blir ingenting gjort. Att tigga, be, böna och köpslå är tydligen det enda Borg tänker göra med ekonomiska brottslingar. Då tror jag att 10 år är optimistiskt, aldrig är mer realistiskt. Du kan vara hur lojal du vill emot gubbarna med pengarna, gubbarna med pengarna är bara lojal emot pengarna.

  ReplyDelete