Saturday, November 10, 2012

Titta så blankt!

Ingen nyhet att sossetoppen kommit med ett förslag om vinsthantering inom det offentliga, som innebär ingen förändring alls, utan mer av fortsatt obegränsat vinstuttag, mer av public management,  men med tillägget att "man vill uppmuntra nonprofit".

En ryggdunkarmyndighet, som har till uppgift att uppmuntra kan skapas, och samtidigt fungera som karriärsteg för de s-politiker som visat sig lojala.

S-toppförslag under arbete
När förslaget officiellt släpptes var mottagandet minst sagt ljummet.  Men nu har det gått någon vecka och de mycket oroliga vinstivrarna har insett hur menlöst och totalt ofarligt förslaget är för fortsatt ohämmad dränering och vips börjar lovsången för förslaget sjungas i dur.

Det går att polera skit.  Kampanjmakarna för Svenskt Näringsliv största kampanj sedan löntagarfonderna, har fått se den av S-toppen polerade blanka ytan och förstår att det är DEN man skall kränga till kreti och pleti.

5 comments:

 1. En realpolitisk nödvändighet. Partierna har så få aktiva medlemmar i sig att de helt enkelt inte klarar administrera en stor statsapparat, då blir privatiseringar nödvändiga, vinstuttagen vill de ha för att kunna belöna sina aktiva medlemmar eller nått. Eller helt enkelt för att få företag att ställa upp med att administrera statens verksamheter.

  En korporativistisk stat behöver inte någon som propagerar för den, den korporativistiska staten är ett grundtillstånd som uppstår när människor helt enkelt inte bryr sig om samhället. För om du och jag inte bryr oss nog att göra jobbet, betyder det inte att samhället försvinner. Därför leder anarkisters hata staten och liberalers hata staten alltid till en korporativistisk stat, för staten försvinner inte av att bli ignorerad och om du ignorerar den så tro aldrig att den kommer att ignorera dig.

  Att S inte rekryterar beror väl på att de stolpskott som ordnat ett bekvämt liv genom att rösta på sig själva på medlemsmötena inte vill skapa konkurrens om det livet. Hellre då sälja ut hela statsapparaten med krystade ursäkter för att ingen skall misstänka att demokratin i Sverige inte är något annat än en potemkinkuliss.

  ReplyDelete
 2. Ja, det mesta är väl givet i hur saker sköts på den nivån. Väntan på och exakt hur huret kommer se ut blir det man får roa mig med.

  Vem som egentligen polerar skiten kan man ju grunna på. Kanske är det mer korrekt att säga att de är Svenskt Näringsliv som polerar skiten levererad av S-toppen, i detta fall. Inte för det spelar någon roll…

  En å annan liberal brukar ju säga att de varit anarkister tidigare. Den förändringen kan ju inte kräva allt för mycket förändring. Tvätta sig, kamma håret, och på med en blazer så är det hela klart.

  ReplyDelete
 3. Så har även S blivit parasiter på samhällskroppen.

  ReplyDelete
 4. Nästa steg i polerandet av skiten tycks vara att man nu går ut med att man kommit överens med MP om hur man skall hantera friskolorna.

  Nu kan S-toppen hota med att röstning på radikalare förslag på kongressen 2013 kan komma att undergräva samarbetet med MP och det då i sin tur äventyra ett regeringsskifte.

  ReplyDelete
 5. Då vet vi säkert vad utfallet blir på kongressen. S har lärt sig av M.

  ReplyDelete