Monday, October 1, 2012

Farliga papperstigrar

Svenska Bankföreningens VD

Papphammar  Papperstiger


"Creditors know that they are paper tigers in a fight with a government that uses its sovereign legal powers. So creditors try to weaken government, denouncing taxes and accusing it rather than creditors of being a deadweight responsible for austerity."

Michael Hudson

11 comments:

 1. Vad gör denne Pappershammare Östros nu för tiden? Är han också riskkapitalist eller dyl.?

  ReplyDelete
 2. Han är Svenska Bankföreningens VD. En man som idag tiger om det han sa igår och som i sitt dagliga uppdrag har att försvaga regeringar till förmån för privata banker.

  ReplyDelete
 3. Att byta sida sådär utan vidare är för mig ett ytterst opersonligt och nästan omänskligt beteende. Jag skulle gissa på medfödd hjärnskada i kombination med traumatiska upplevelser i ungdomen.

  ReplyDelete
 4. Östros har nog aldrig varit intresserad av något annat än sig själv och sitt eget klättrande och S-partiet har passande tillhandahållit stegen i hans fall.
  Så för honom innebär bytet inte någon uppoffring alls. Ord hit eller dit har för honom ingen annan funktion än att de skall generera egna fördelar.

  Greed is good, som Moderaternas Timbroit Johnny Munkhammar brukar skrocka. Det håller förmodligen Östros till fullo med om, och skulle också skrocka fram det på allehanda seminarier, om det bara vore till hans egen fördel.

  Men det är det inte (än) och då får han hålls med det på sin kammare.

  ReplyDelete
 5. När Bildt var statsminister användes alkisar och knarkare flitigt som sk målvakter. Nu ställer gamla avdankade sossar villigt upp.

  ReplyDelete
 6. Undra vad Östros tycker om den tes jag börjat driva om att bankerna kan ersättas med en mjukvara.

  De förvarar inte pengar, de tillhandahåller inte fysiska pengar (massa kontor saknar helt pengar), de utför ingen service (alla gör sina bankärenden på nätet). Har man talat med en "rådgivare" på banken så inser man att de inte tillhandahåller ekonomisk vägledning i den snårskog de själva skapat. Nej, det är uppenbart att människorna i bankväsendet bara är där för att pervertera och obfuskera. En bank borde vara en mjukvara och Östros arbetslös.

  ReplyDelete
 7. En arbetslös Östros kan ju bli 1:e provare av S nya hårdare krav på arbetslösa. Praktikplats varvat med kurs i Windows och skriva CV har ju fungerat utmärkt allt sedan 90-talet.

  ReplyDelete
 8. Jag drömmer ofta såna drömmar, men av erfarenhet vet jag att just AF är det starkaste fästet för klassamhället i Sverige.

  En plats där en ytterst klassmedveten tjänstemannakår tar ifrån värnlösa arbetare och invandrare försäkringarna så fort de kan hitta minsta ursäkt, medan akademiker och andra med titel och ställning stryks medhårs och tjänstemännen ber dessa herrar om ursäkt för den byråkrati de utsätts för.

  ReplyDelete
 9. "medan akademiker och andra med titel och ställning stryks medhårs"

  Så är det, de behöver inte sitta ansamlade på samma ställe som de där andra. På vissa orter har den välutbildade arbetstagaren i FAS X fått ett eget kontorsrum med dator och fri surf. Det är definitivt skillnad på folk och folk.

  ReplyDelete
 10. Det är självupplevt. Har varit arbetslös utan utbildning och fått sitta i det öppna kontorslandskapet och förnedras. Men jag skaffade mig en Fil. Dr., men då jag kommer från arbetarbakgrund så blev jag givetvis arbetslös då jag utbildat mig förbi förmånga klassgränser på en gång. Men när jag kom in på arbetsförmedlingen den gången, stod en arg arbetare i det öppna kontorslandskapet och skällde och hans byk drogs fram för alla i rummet. När det var min tur så togs jag snabbt ifrån det öppna kontorslandskapet till platsförmedlarens privata kontor där jag fick respektfull behandling, jag presenterade min plan för att få jobb, fick ett "Ja, du vet nog bäst hur du skall få jobb, ses om 6 månader igen i värsta fall".

  ReplyDelete
 11. De du beskriver känner jag igen.
  Jag har sett långtidsarbetslösa VD:ar, doktorander, kemister, börsmäklare, civilingenjör m.m. sitta på ett ställe. Där rådde viss frihet, de kunde gå och komma, de fick ta "ledigt" osv. Samtidigt låste man bokstavligen in andra människor med annan bakgrund i ett rum i en annan del av staden. Där skulle de sitta och söka jobb som inte fanns från morgon till eftermiddag och be om lov att få gå på muggen. Då styrde Göran Person landet.

  Hur det är nu vet jag inte, men det är inte alls troligt att det är bättre, och inte troligt att det kommer att bli bättre heller. 25 års samsyn på arbetslösa, som om de vore boskap, blir som ett välutvecklat muskelminne.

  ReplyDelete