Tuesday, October 14, 2014

Satsa på specialundervisning åt finansministrar

I dagarna gafflade finansminister Magdalena Andersson om att specialbehandling inte kommer ifråga för de länder som inte lever upp till EU:s budgetregler. Alla regler skall gälla lika för alla, något som inte minst är viktigt för Sverige att värna.

 Hon vill alltså fortsätta värna regler som när de efterföljs tar bort möjligheterna för enskilda länder att komma tillrätta med sina ekonomiska problem och dito ofrivillig arbetslöshet och misär,  problem som uppstått och förvärras av att man följer regelverket.

Det är tydligen viktigare för en socialdemokratisk finansminister idag att värna nyliberala regler än människor.
-Ernst Wigforss? Vem? Jaha, han den där gamla sossen… ja, eh det är andra tider nu, vi lever i en globaliserad värld… host floskel host host…

Vi är alla sossar-politik (de är väl runt 12%) till för att värna den enda vägen mot bottenrekord. Därifrån kan det bara vända uppåt, om man inte stannar där nere förstås.

Nya finansministern får göra som Göran Persson,  Borg och Reinfeldt, hoppas på massiv historierevisionism när det blir dags att värdera hennes verk.

6 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det kunde ha varit en Timbro rapport.

   Delete
  2. Raderar det, Unionen har kommit med ett förtydligande. Vad de menade var att det var för låg inflation. Med håll inflationsmålet menade de att göra sig av med deflationen.

   Delete
  3. ok, det var mer än vad Timbro skulle gjort.

   Delete
  4. Jo, det finns fortfarande tveksamheter i deras uttalande, givetvis. Deras acceptans av den nyliberala spelplanen är fortfarande problematisk. Men förändringen var iaf i rätt riktning.

   Delete
  5. Jo, det är sådant man får hoppas på, att lyhördheten för andra synsätt finns där någonstans bakom det blöta nyliberala täcket.

   Delete