Friday, November 23, 2012

En dag vigd åt floskler

Moderaterna har haft sin framtidsdag. Ett möte med tant Kindberg Batra som floskelsummerare. Ämnen som avhandlades var frihet och hur man skapar fler jobb.
16 timmars arbetsdag ger mer frihet

Frihet får man genom pengar.
Det måste bli lika fint att tjäna dåligt som att tjäna bra.
Fler jobb skapas genom att man tar till vara på och låter entreprenörer växa.
För att  sänka ungdomsarbetslösheten måste ungdomar kunna få jobb.
Trösklar på arbetsmarknaden måste hyvlas ner till spån, för att göra det lättare i framtiden att ta bort karmen och sist väggen. Karmen kan hushållen suga på i kristider.


I en paneldiskussion deltog VD:n på Universal Music. Tipset han svamlade fram, för att skapa nya jobb, sammanfattades förtjänstfullt av tant Kindberg Batra med att -bejaka teknikutvecklingen.  Det är nytt, det är fräscht.

Redan idag jobbar det multinationella bolaget Universal Music hårt på att skapa arbeten i Sverige. Genom nydanande idéer, som att bereda praktikplatser betalda med skattemedel, har de lyckats ta in hela 6 ungdomspraktikanter.

VD:n  förklarade också att det behövdes längre praktiktid, dvs Universal Music vill ha mer hjälp med betalningen för de unga praktikanterna, som är satta att "lära sig branschen",  vilket innebär att förklara för gubbarna i toppen vilka trender som gäller, så att det multinationella bolaget fortsatt kan dra in storvinster, med så få anställda som möjligt.

Svepande men lättförståeligt predikade VD:n evangeliet -fackförbund hämmar frihet och framtid. Och många blå ögon vattnades.
 Som exempel gavs senaste förhandlingarna med flygbolaget SAS 
-SAS har flest administratörer av alla flygbolag, sa Universal Musics VD, och lät oss förstå att 570 miljoner i vinst tredje kvartalet inte räcker.  Genom att sparka administratörer,  kan SAS effektivisera och göra större vinst.

En framtidsdag som denna är det betryggande att veta att de Nya Moderaterna lyssnar på VD:ar som förstår att sparka människor i vinstgivande bolag. Det handlar ju framför allt om att skapa fler jobb i framtiden. Idag är för losers, utom för VD:ar som skapar jobb i framtiden. De behöver sin höga lön för att visa alla andra att det är fint och inte fult att tjäna pengar.

5 comments:

 1. Hallå!
  Hittade din blogg när jag letade info till ett inlägg.

  Grymt bra! Gillar inte blogspots "följaverktyg" men jag har lagt till dig som favorit. Ska sätta mig med ett glas vin och börja plöja inlägg. Träffsäkert, ironiskt och humoristiskt. Fasen vilket guldgruva på i internets svammelträsk.

  Tack!

  Bästa hälsningar
  Andreas

  ReplyDelete
 2. Det måste var vinet som talar till dig, men tack ändå. Någon gång då och då kan man kanske få till något, ofta blir det bara allmänt gnägg. Det kanske också har en funktion…
  Ett under att du överhuvudtaget hittat hit till detta avlägsna hörn.

  ReplyDelete
 3. Som du vet Simsa så är Andreas inte ensam. Jävligt gött bett i pennan (eller tangenterna)!
  Men om jag inte är helt borta så skulle denna Framtidsdag kunnat vara hämtad från Adelsohns tid? Jag menar, de "nya" Moderaterna kunde ju inte göra annat än att krama facket! Vart tog detta vägen? Har de verkligen sån hybris nu att de tror att de kan vara ärliga i sitt uppsåt nu och ändå vinna val?

  ReplyDelete
 4. På den här tramsdagen gjorde man som brukar, både och. De moderata högdjuren inom partiet undviker givetvis att direkt berömma facket, om det inte handlar specifikt om sådant som är helt i linje med Svenskt Näringslivs agenda.

  Helst pladdrar de om den "svenska modellen". Det är ofarligt, och inga moderater behöver känna obehag, samtidigt som man kan låtsaskrama facket, fast med armslängds avstånd och knutna nävar.

  Istället är det de lägre i hierarkin och inbjudna utomstående, gärna förment opolitiska figurer (Universals VD är en sådan) som får sköta angreppen. VD:n gav f.ö. vibbar av att snurra runt i samma omloppsbanor som Johan Stael von Holstein.

  ReplyDelete