Thursday, January 31, 2013

Stefan Fölsters gammelsmedja

Frihetligt headset
www.reformera.nu finns nedan skrift att ladda ner. Vilket år den släpptes är dåligt märkt, men kollar man källhänvisningarna så är de från 1996-2000, förutom en som är från 2005.  Nere till höger kan man se att den är märkt Reforminstitutet med logga.
I ett par års tid säger sig Stefan Fölster försökt få till sin tankesmedja Reforminstitutet. Vad det är som tagit så lång tid, kan man undra. Han behöver ju inte ens mura någon ässja till sitt smideri. Och om man går ett par års tid tillbaka hamnar man vid 2011. Det är hela 7 år efter den senaste källhänvisningen i skriften, utgiven under namnet Reforminstitutet.

Är det Fölsters tidsuppfattning som felar eller är detta redan hans första alster som egenföretagare tankeentreprenör? Är det det senare, verkar han ha svårt att hitta färska källor. Fast jag gissar att det är som vanligt, en skrift utgiven första gången någon gång runt år 2000, som sedan i brist på nytt material, "förnyats" med en styck källa från 2005, för att därefter återigen släppas som "ny" av Rekonditioneringsinstitutet Timbro.

12 comments:

 1. Tja, har man inga nya idéer utan vill sälja samma gamla idéer då är nog Fölster den man skall välja.

  Vilken komsumtion kommer överklassen få rabatterad här näst?

  ReplyDelete
 2. Det finns säkert någon Jeppe på Finansdepartementet som skissar på riktade skattesänkningar för årgångsviner och 4-hjulsdrivna Porscherar. Det är där jobben finns.

  ReplyDelete
 3. Idag var en rivstart för Fölsters tankesmedja.
  http://www.dn.se/debatt/sociala-problem-vanligast-i-orter-med-fa-invandrare

  Han refererar först en studie som är ämnad att ge varje vänstermänniska stånd i brallan och sen smyger han in två meningar som innebär, ned med facken och in med trickle down.

  Fick länken av en socialistisk kamrat på fejjan som helt hade missat att det var finurligt inlindad nyliberalism och kallade artikeln för "tänkvärd". Lättlurad jävel, fick ta och knäppa honom på näsan.

  ReplyDelete
 4. Haha! Jag såg en notis om det på text-tv och tänkte -innan jag läst färdigt -vad har hänt med honom? Men sen kom slutklämmen och det hela hängde ju inte ihop för fem öre.
  Chef titulerades han visst också på sin enmanssmedja.

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Jag tolkade artikeln som att Fölster har räknat bort Alliansen som framtida regeringsalternativ, därför har han börjat tala till S och MP. Det blir då lite krystat eftersom det arbetet lär handla mycket om att knyta ihop saker som inte hänger ihop. För att koppla samman saker som inte hänger samman, så kanske han kan ta hjälp av någon ur SD, det är ju basen för hela deras plattform.

  ReplyDelete
 7. Jo, så kan det kanske vara. Hoppandet från läger till läger har de ju pysslat med tidigare, utan att för den skull ändrat några åsikter om någonting.

  Fölster har väl tidigare varit ute och låtsas vilja invandrare och mindre bemedlade väl. Då var det handelsfrizoner, har jag för mig. Det lär säkert komma tillbaka som en ny tanke ur chefen på enmansinstitutet. Han har ju mer än en tendens att bjuda på gammal skåpmat som som på goda grunder ratats tidigare.

  Finns säkert et antal sossar och miljöpartister som sväljer det, i hopp om att Fölster och gänget skall öppna dörrar.

  ReplyDelete
 8. Den där dåren citerades i Söndagens ekosändningar på P1 och det framställdes som en opartisk nyhet att reforminstitutets forskning visade att låga skatter är viktigt samt lite övrigt nyliberalt dravel. Vad är det egentligen för journalister som sitter och gör inslag om sådan skit ? SR har blivit språkrör för lobbyorganisationer.

  ReplyDelete
 9. Det räcker tydligen att kalla något för ett institut så går folk på det. Det har kosmetikaindustrin pysslat med länge.

  ReplyDelete
 10. Marcus,
  det är ju det som direktivet "opartisk" betyder idag. Nyliberal = opartisk, allt annat, särintressen!

  ReplyDelete
 11. Jingekommenterade oxkså Fölster:
  http://jinge.se/allmant/framstaller-folster-forbluffande-forhallanden-forradiskt-felaktigt-fragar-foga-forvanad-funderare.htm

  ReplyDelete