Wednesday, January 30, 2013

Ny tankesmedja: Försämringsinstitutet

Neo-karaoke
Svenskt Täringslivs Näringslivs chefsideolog chefsekonom, Stefan Fölster, startar eget. Stefan tar klivet från anställd upp till egenföretagare entreprenör, och är ett led i hans obändiga vilja att dupera folkbilda människor till att förstå varför försämringar egentligen är förbättringar.

I sin roll som chefsideolog chefsekonom har vi tidigare fått lära oss att antalet F-skattsedlar entreprenörskapet i Sverige är alldeles för dåligt förekommande och att det beror på avsaknad av frihet på en mängd områden, särskilt på skatteområdet, där man fängslar entreprenörers alla drivkrafter genom att ha skattesatser > 0.

Fölster ger sig in i den för samhällsekonomin ytterst viktiga och produktiva näringsgrenen -tankesmideri, där hans affärsidé är att detaljerat upprepa gamla importerade neofloskler  tänka ut förslag till försämringar för allmänheten samhällsreformer. Namnet på firman har idésprutan Fölster redan funderat ut och blir något så unikt och obegagnat som Reforminstitutet. En sökning på Bolagsverket visar att bara en futtig nedlagd enskild firma i Skåne registrerat namnet. Och den firman var förmodligen inte medlem i Svenskt Näringsliv. Söker man på Google hittar man hemsidan www.reformera.nu  och namnet Reforminstitutet. Längst ned på sidan återfinns adressen Grev Turegatan 19, 102 45 Stockholm, samma adress som Timbro/Stiftelsen Fritt Näringsliv har. Det är förmodligen bara en slump…

 Hur finansieringen av tankemödorna skall gå till har inte Stefan Fölster uppgivit, men en kvalificerad gissning säger att den kommer att ske genom generösa bidrag från hans tidigare arbetsgivare, Svenskt Täringslivs Näringsliv, som tillhandahåller nödvändigt allmosa-kapital genom listiga avdragsgilla transaktioner till stiftelser, rubb och stubb sprunget ur vinster, uppkomna bl.a. genom uteblivna löneökningar bland anställda.

6 comments:

 1. Fan jag skulle också vilja jobba på en tankesmedja. Då slipper man researcha sina förslag, eftersom man vet redan på förhand vilka samhällsförändringar som är bra respektive dåliga. Fy fan va soft att sitta där hela dagarna och slösurfa, googla Ayn Rand och sen cut n' pastea från texten via google translate, så är dagens debattartikel skriven. Soft som fan, jag har hört att man får juste pröjs för det också.

  ReplyDelete
 2. Fölster söker väl så småningom medarbetare. Kan inte tänka mig att han pallar att sitta och cut n' pastea någon längre tid, det är ju det han gjort på Svenskt Näringsliv. Sådant får anställda göra. Fölster måste ju ägna tiden åt att kläcka idéer som att sänka skatten.

  ReplyDelete
 3. Man blir väl tvungen att spökskriva en bok åt honom. Något om att välfärd är för dyrt för att ha och om hur mycket bättre Sverige vore om det fungerar som Burmas frihandelszoner.

  ReplyDelete
 4. Burmas frihandelszoner, är det en omskrivning för kärlek?

  ReplyDelete
 5. Hur många tankesmedjor som finansieras av Svenskt Täringsliv och som arbetar fram förslag för att försämra för allmänheten finns det nu egentligen?
  Kan de räknas i 3-siffriga tal månntro?

  ReplyDelete
 6. Skulle inte förvåna om det är 3-siffrigt. Det räcker ju med att de har en styck fråga att driva, så kan de dra igång en tankesmedja för varje synonym.

  ReplyDelete