Wednesday, December 10, 2014

Akta rygg! Knivhuggarsossar är i farten igen

I en tid då man vis av erfarenheten vet att man inte kan lita på att andra partier kommer följa praxis, återstår att köra efter eget huvud.
Det gjorde Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Region Skåne och lyckades få igenom sin budget, trots att SD innehar vågmästarroll.

Vid omröstning där budgetar ställs mot varandra, ställdes vid första omgången Alliansens budget mot SD:s varvid S+MP röstade för SD:s budget, för att få bort Alliansens budget.

Därefter ställdes SD:s budget mot V:s.  S+MP röstade då för V:s budget och SD:s budget förpassades omedelbart till soptunnan.

Sist ställdes V:s budget mot S+MP:s budget varvid Alliansen och SD la ner sina röster vilket ledde till att S+MP:s budget gick igenom. Varken SD eller Alliansen kunde ju tänka sig rösta på V:s budget för att fälla S+MP:s budget.

Vad som skett, i handling, är alltså att S+Mp vid ETT tillfälle tryckt på JA-knappen och kort därefter tryckt på NEJ-knappen gällande SD:s budget, av taktiska skäl.
Inget samarbete, inga överenskommelser, bara en knapptryckning på JA, därefter NEJ för att sopa SD av banan.

Detta försöker man nu i media, SVT:s Sydnytt och andra skånska borgerliga tidningar,  med ypperlig hjälp av illojala läckande sossetomtar, blåsa upp till att vara i det närmsta ett samarbete med SD, att döma av de hysteriska övertonerna.

Den finaste av finaste moral hindrar vissa sossar att ens tänka tanken att trycka på en JA-knapp en styck gång, trots att de skulle få trycka på en NEJ-knapp i samma fråga och på så sätt tvåla till det parti de absolut inte vill ha att göra med.


Att bli nedkletad genom association via handlingen knapptryckning JA är tydligen en börda för tung att bära. Hur dessa figurer klarar av att vara i samma rum, gnida sina skinkor på samma stolar, gå på samma mugg och korridorer som SD:s representanter i Region Skåne gör, kan man undra. Har de några piller mot det?

Istället lämnade dessa moralens väktare sina partikamrater i sticket. Ersättare tvangs ringas in bums, samtidigt som de moraliskt högtstående sossarna ringde partihögkvarterets folk i Stockholm,  för att få hjälp att bygga upp momentum starkt nog att skapa opinion och misstroende mot sina egna partikamrater som lyckades få igenom S+Mp budgeten, trots ett SD med vågmästarroll och en opålitlig Allians. Och där fanns förstås Carin Jämtin till förfogande, villig som få att dra kniv. Sicket jävla folk det finns inom S…

Och I Sydnytt bjuds statsvetare in för att "analysera", och en politisk kommentator från "oberoende liberala" Sydsvenskan får sitta och bre ut sig,  för att försöka hälla bränsle på elden som är inte vill ta sig.
 
Den "oberoende liberalen" tycker det är sååå synd att de politiska sakfrågorna nu får stå tillbaka och istället handlar allt om detta. Att hon själv är direkt del i att just låta bli att lyfta sakfrågorna genom sin medverkan och sina kommentarer, det tycks hon inte alls förstå.
Hon klarar inte ens av hålla sig till sakförhållandet i denna skitsak, dvs att S+MP de facto röstade för MEN också mot.

Om och om igen lyfts istället att S+MP röstade för SD:s budget, helt taget ur kontexten, för att just kunna låta bli att lyfta de politiska sakfrågorna, dvs budgetens innehåll, som jämfört med Alliansens är en klar förbättring, trots att regionen är bakbunden till vad staten väljer att göra.

Hur de illojala backstabbersossetomtar egentligen tänker är en gåta. I deras huvuden är det bättre att deras egen budget faller och att de därigenom inte uppnår ett smack än att trycka på en JA-knapp och därefter en NEJ-knapp. Snacka om att ha noll koll på prioriteringarna.

3 comments:

 1. Det är ju bara det att använda bunkermentaliteten hos SD som redskap emot SD.

  ReplyDelete
 2. Precis. Spelreglerna var satta sedan tidigare. SD i Region Skåne var än mer tjurskalliga än SD i Riksdagen med att informera hur de tänkt göra och vägrade ända fram till omröstningen. SD:s mål, liksom Alliansens, var att fälla S+MP budgeten.

  Och det tycker Carin Jämtin är en bättre utkomst än att sopa bort SD:s vågmästarroll och få igenom sin egen budget, med argumentet att "risken är att man öppnar för att det är okej att rösta på sverigedemokratisk budget. Va fan!?
  Vuxna människor bör väl förstå skillnaden mellan att rösta igenom en budget respektive INTE rösta igenom en budget.

  Man kan ju undra om Carin Jämtin och de illojala skånska sossar som ringde upp till henne och partitoppen har en annan dold agenda till varför de väljer att gå ut i media och sabba för sina egna.

  Kanske föredrar Carin -Butler i tunnelbanan- Jämtin m.fl en Alliansbudget i Skåne, där privatisering och utförsäljning kan fortgå utan motstånd. Sossar i Skåne är ju generellt åtskilligt mer radikala än partitoppen i Stockholm.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tycker det är taktiskt riktigt att välja fråga som alliansen tvingas fälla regeringen, så att man sätter nyvalsfrågan. Ta något alliansen gillar men som folk i stort ogillar.

   Delete