Tuesday, March 25, 2014

o(M)döme

Urban Bäckström, Moderat och avgående vd på Svenskt Näringsliv, har utsetts till hedersdoktor vid Högskolan i Jönköping.  Man motiverar det med hans "framstående gärning som debattör, författare och opinionsbildare med stort inflytande över svenskt näringsliv under decennier".

Vill studenter spendera sin dyrbara tid på en högskola, som har en ledning med så dåligt omdöme?

4 comments:

 1. Internationela handelshögskolan är som alla ekonomiska institutioner ideologiska tankesmedjor. IHS är ju dessutom en av de första privata skolorna i Sverige.

  Men jag har själv läst vid Högskolan i Jönköping tidigt 90-tal och har inte mycket positivt att säga om stället. Men då jag inte blev klokare av 2 år där sökte jag mig vidare till andra skolor.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det förklarar utnämningen av UB och motiveringen, som egentligen bara säger att UB har varit en stor megafon åt SN. Kanske var svårt att finna andra meriter värda att lyfta fram.

   Delete
 2. Fast stora delar av den s.k. ekonomiska vetenskapen är ju bara ideologi hur som helst. På vilket sätt skiljer sig egentligen Bäckström från den nyligen avlidne "verklige" doktorn Ingemar Ståhl, http://sv.wikipedia.org/wiki/Ingemar_St%C3%A5hl?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är nog inte så värst vidare stor skillnad när man synar det.

   Delete