Thursday, April 11, 2013

Tajmat antisemitkort mot S-ledamot i VU

Med vetskap om att fulspelet inom S sällan har några gränser, (det visade avsättningen av Juholt och tillsättningen av Lövfen), kan man  undra hur mycket av detta nya antisemitrabalder har att göra med att högersossen Ylva Johansson petades från Socialdemokraternas verkställande utskott.

Bitterheten över att hon kickades är enorm från högerfalangen.  Det skulle den nog inte vara, om det inte vore för att VU idag har fler vänsterlutande sossar än på mycket länge, och för att Ylva Johansson är betydligt viktigare för somliga, än vad som anförs som argument för att hon borde fått ha sin plats kvar.

En Ylva Johansson i VU, ingår i strategin att fortsatt kunna styra politiken, med några små potthålsmanövrar, i nuvarande riktning. Hennes indirekta koppling till Goldman Sachs, via maken Erik Åsbrink, tidigare finansminister och nu rådgivare för USA:s största investmentbank, gör henne mer strategiskt värdefull än vad som kommer upp på bordet.

Kan man göra Omar Mustafa omöjlig, vilket flera inom S jobbar hårt med att göra, så bör Ylva Johansson stå närmst i tur att få hans plats i VU. Därmed skulle ordningen någorlunda vara återställd och högersossarna kan, lika säkert som amen i kyrkan, återigen tala om "samförståndets" styrka.

5 comments:

 1. Ali Pour, du vet han som argumenterar emot Ship to Gaza med samma teknik som en våldtäktsman argumenterar emot sitt offer. Fokus för hans kritik emot Ship to Gaza var den palestinska ledningen, och ett guilt by association argument, för om de som led nöd i gaza skulle få grejer, då stödde man hamas, då skall man låta dem svälta.

  Killen som är lika rädd för islam som en Sverigedemokrat.

  ReplyDelete
 2. Jag hoppas att Mustafa får sitta kvar. Han verkar genuint intresserad av hela landet. Mitt tips är dock att han ryker eftersom dollartecknet väger tyngre.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Skärpan i din politiska spåkula kunde inte vara bättre. Där rök han.

   Delete
 3. Ja den där Ali Pour verkar vilja slå rekord i guilt by association. En sökning på honom leder till en Newsmill-text från idag, där han säger att han hoppar av sossarna för att:

  "Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna. ”Alla ska med”, men inte judarna! Det går inte att bortse från accepterandet av antisemitiska tendenser inom partiet."

  Folkpartiet tar säkert emot honom med öppna armar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är nog åt det hållet han lutar...

   Han är enligt uppgift själv både rasist och antisemit på fejjan.
   Antisionism = antisemitism är ett exempel på en antisemitisk ståndpunkt.

   Delete