Friday, January 27, 2012

I bästa Sovjetstil

Idag kunde man se Stig Malm sitta och pladdra i en tv-soffa, att man vid tiden strax efter valet av Juholt, insåg att det inte håller att utse partiledare i bästa Sovjet-stil. Det sitter Stig Malm och säger samtidigt som S just utsett Stefan Löfven i  -Tada!  bästa Sovjet-stil.

 Men Löfven kommer ur LO-leden, är en högersosse och är ursprungligen svetsare (för decennier sedan), och det gör att Stig Malm redan idag utser denne (i bästa  Sovjet-stil) nyutnämnde partiledare som nästa framtida statsminister.

Helt plötsligt är det inte för Stig Malm ett dugg viktigt hur förfarandet har gått till. Det är inte ens viktigt att det 2013 skall till en kongress för att eventuellt omvälja den i bästa  Sovjet-stil tillsatta Stefan Löfven.

I en intervju utanför partihögkvarteret får Sven-Erik Österberg, mannen gjort sig känd för att absolut inte vilja uttala sitt förtroende för Juholt, men väl kommit överens med Thomas Östros och playboysossen Rosengren, under en middag,  att Juholt måste bort,  frågan - vad kan Stefan Löfven bidra med som inte Juholt kunde?

-Framför allt, hålla ihop partiet, blir den illojale högersossen Österbergs svar. 
Nu är det viktigt att alla sluter upp bakom den av sossehögern utsedda partiledaren,  och gör tvärt emot vad - de - själva gjorde mot Juholt.

Vilken känsla de gamla rävarna har för demokrati.

2 comments:

 1. Stig Malm är sitter ju i styrelse för vinstdrivande äldrevård och är en bra representant för högern. Österberg är också känd för att anse att "vi kan ju inte anställa arbetslösa i offentlig sektor för då får vi ett kommunistiskt system och det vill vi inte ha"
  Sjöstedt är vårt enda hopp!

  ReplyDelete
 2. Sjöstedt är den klart mest lysande stjärnan på länge. Ända sättet att stoppa honom är att begränsa hans tid och framkomlighet i media.

  Österberg är rena skämtet. Att den mannen kunnat få en så högt uppsatt plats är bortom allt förstånd. Kass debattör är han också.

  Jaha, där ser man, Stig Malm har fått mer blåbärssylt på fingrarna och han tycker den smakar så gott.

  ReplyDelete