Friday, May 24, 2013

Miljöpartiet de neoliberala

-Vi värnar det finanspolitiska ramverket. Vi ser inte det som problemet, säger slingerslangen Fridolin.
-Ordning och reda i finanserna tycker vi är viktigt, säger ekonomi-babbeltuben Per Bolund. Vi kommer inte att riskera statens finanser!
Pladderrören orkar inte ens omformulera redan tröttsamma söndertjatade floskler.

Hur skall då den sviktande efterfrågan i den inhemska ekonomin lösas? Företag skall växa, anställa massor av människor. Arbetslinje heter det visst, och sänkt arbetsgivaravgift blir Mp:s universalmedicin, som skall skapa efterfrågan som saknas.

Fast det kommer den inte att göra, och inte heller hävdar Mp att efterfrågan skall ökas i ekonomin, utan tankegodset bygger på att öka utbudet, och efterfrågan uppstår ur intet.
Som om människor i landet sitter och väntar på att utbudet skall bli attraktivt nog så att de kan dra på sig spenderbyxorna.

Värnandet av det genomkorkade finanspolitiska ramverket blir Mp:s aktiva bidrag till att försämra Sveriges inhemska ekonomiska utveckling.
Vilket patetiskt floskel-osande skitparti det blev av Mp på bara några år.

5 comments:

 1. Men finansbranschen är ju bara en parasit, som Erik Reinert uttrycker det på http://hum.ttu.ee/wp/paper37.pdf

  Nog har det gått för långt när Miljöpartiet försvarar även parasiternas existensberättigande?

  ReplyDelete
 2. Ja, mycket illa är det. Uppförsbacken är enorm till förändring, när de som ser sig som progressiva visar total ignorans inför hur saker fungerar. Jag har svårt att tro att de inte har hört talas om den seriösa kritik som finns mot nuvarande rådande ekonomiska syn. Är man intresserad av samhällsutveckling borde man också följa utvecklingen på de tunga områdena, men de verkar si och så med det när det kommer till ekonomi.
  Tack för länken, sparat ner pdf och skall läsa senare.

  ReplyDelete
 3. Mp är ultrademokratiskt sa en bekant till mig innan deras kongress. För syns skull fick gräsrötterna vinna viktiga frågor på kongressen men sen tog partiledningen över och vinsterna blev "riktlinjer" och "mål".
  Jag var inne på Wetterstrands blogg och där talas det klarspråk. Miljöpolitiken har blivit blomkrukor i VD-palatset och marknaden tillbes med vita knogar.

  ReplyDelete
 4. En massa "varför?" fick sina svar när Wetterstrand visade sig komma mycket väl överens men Johan Norberg.

  ReplyDelete
 5. med skulle jag skriva, men det blev visst men.

  ReplyDelete