Thursday, August 30, 2012

Allianssons! Det läcker!

Det har varit mycket ståhej kring dyrt festande tillsammans med att åtgärder inte ger utlovad effekt av typen många fler jobb. Allt detta har förstås runnit in i Allianssons farstu. Skyddsvallar pallar inte för hur mycket som helst och nu har det alltså sipprat in lite av den illaluktande sörja de själva dumpat utanför.

Att komma tillrätta med varför det överhuvudtaget börjat läcka är inte viktigt för Allianssons. Här handlar det istället om att ge order till snurriga låtsasdoktorer som skall få invånarna att sluta stirra in i  farstun. Vad mer passande då än att skicka ut Anders Borg med en av alla sina prognoser, denna gång en ljus sådan innehållande en framtida lägre arbetslöshet. Visserligen inte lägre arbetslöshet än när Allianssons själva tillträdde (då rådde det massarbetslöshet enligt dem själva)  och med vetskapen att Anders Borg hittills haft fel i sina prognoser, men ändå.

En Anders Borg med eller utan prognos gjorde dock ingen sommar så det blev till att skuffa ut statsminister Fredrik Reinfeldt i offentligheten för att högljutt proklamera att statens finanser är goda, reformutrymme finns och stora satsningar på järnväg kommer…  i framtiden…om inget oförutsett  händer.

Fick då Alliansson stopp på allt bläng in i deras farstu?  Tja,  Norrköpings mustaschmumlande starke man,  det socialdemokratiska kommunalrådet Lars Stjernkvist, tidigare politisk skrivdräng åt Göran Persson, blev i vart fall helt till sig i brallan av att få höra om Allianssons tågsatsningar som kanske blir av  …om inget oförutsett  händer.

4 comments:

 1. Anders Borg - Med sikte på massarbetslöshet!

  Blir slagordet om man skall använda hans eget språkbruk.

  ReplyDelete
 2. Va, är Stjernkvist kvar!? Går väl inte att bli av med de där figurerna, de sitter fast med sugkoppar!

  ReplyDelete
 3. Stjernkvist är kvar och mja-ar och mjo-ar lika mycket i muschen nu som då.

  ReplyDelete
 4. HAAAH Alliansons. Dårarna.

  Jag läste sossehataren Lena Melin idag. Hon bah: så länge de (Reinfeldt, militären och så vidare) super i luften är jag inte upprörd.

  Lena Melin, Reinfeldts älskarinna?

  ReplyDelete